Omgeving

Wat is er te doen in Almere?

Evenementen
Er worden in Almere regelmatig verschillende evenementen door het jaar heen georganiseerd. Zo worden er muziekfestivals, sport- en natuurevenementen georganiseerd. Op de site van de VVV vindt u alle activiteiten.
www.vvvalmere.nl

De Kemphaan
Op dit stadslandgoed is van alles te doen. Een pannenkoekhuis, een uitgebreide kruidentuin en landgoedwinkel. Naast het landgoed ligt Stichting Aap. Op verschillende plekken kunt u de apen in de verblijven zien.
www.kemphaan.nl

Vroege Vogelbos
Prachtig eerste bos en natuurpark van Almere. Schapen, runderen en diverse vogels. Lekker om te wandelen of te fietsen. Er zijn ook meer bosgebieden rondom heel Almere.

Kathedralenbos
Een wel heel bijzonder stukje bos. De weg er heen op de fiets is al uniek, maar het bosje zelf nog meer. Er staan bomen geplant volgens het pilarenplan van de kathedraal van Reims

Almere Poort
Het nieuwste stadsdeel van Almere. Houd je van architectuur dan is een wandeling of fietstocht zeker aan te raden. Vanuit het Casla (architectuur instelling) worden wandelingen georganiseerd.

Centrum Almere Haven
Gezellige Haven met langs de boulevard verschillende leuke restaurantjes, terrasjes en plaatsen van waaruit je lekker over het water kunt kijken.

Waterlandsebos
Heerlijk gebied om vanuit ons huis te wandelen, hard te lopen of lekker te zitten.

Oostvaardersplassen
Een prachtig natuurgebied met allerlei groot wild. Onlangs is een bioscoopfilm gemaakt, De Wildernis, die laat zien hoe bijzonder dit gebied is. U vindt de Oostvaardersplassen in Almere Buiten. Er staat een bijzonder natuurcentrum waar u bovenin een goed beeld krijgt van het gebied. Regelmatig worden excursies in het gebied door staatsbosbeheer georganiseerd.

Winkelen
Het is goed winkelen in het centrum van Almere Stad, behalve bijzondere architectuur, zijn daar alle winkels van bekende ketens te vinden. De bibliotheek is bijzonder en in het centrum vindt u ook het VVV kantoor.

Buiten Almere
Ook buiten Almere is er veel te doen. U kunt makkelijk met de bus of trein reizen naar Amsterdam. In 45 minuten bent u in het centrum van Amsterdam.

Muiden
Muiden is een leuk havenstadje met gezellige kroegjes en restaurants. Op loopafstand ligt het Muiderslot. Vanaf ROZA ongeveer 1 uur fietsen.

Naarden
Naarden is een oud vestingsstadje. Vanaf onze B&B is het een leuke fietstocht van een uur. Vanuit Naarden kunt u doorfietsen naar Huizen en het rondje afmaken door de oversteek bij de Stichtsebrug. Wij noemen dat het rondje Gooimeer. De lengte is ongeveer 50km.